5 lucruri de făcut în Sighișoara

Sighișoara este orașul românesc care adăpostește singura cetate medievală încă locuită din S-E Europei și locul de naștere al lui Vlad Țepeș, așa că merită să te pierzi pe străduțele ei măcar o zi.

Dacă nu ai idee cu ce să începi în călătoria ta, iată 5 lucruri pe care consider că e musai să le faci în Sighișoara:

1. Să bei o cafea pe terasa Vilei Franka. Vila a fost construită acum 122 de ani pe un deal de pe care poţi admira întregul oraş.

2. Să vizitezi  Turnul cu Ceas, nu neapărat pentru panoramica oraşului, ci pentru că adăposteşte Muzeul Istoriei fondat de Josef Bacon. Bacon a fost doctor oficial al orașului Sighișoara şi a contribuit la modernizarea sanitară a orașului. Iar mama sa, Therese Bacon a fondat o asociaţie pentru educarea femeilor din Sighişoara, fiind una dintre primele feministe activiste din Transilvania.

3. Să intri în Biserica din Deal, construcţie gotică din secolul al XIV-lea. Şi dacă tot ai ajuns aici te poţi plimba şi prin Cimitirul Evanghelic din Deal în căutarea unei oaze de umbră.

4. Să mănânci o salată cu raţă pe terasa Casei Cositorarului. Vei dori să zăbovești cât mai mult sub bolta de verdeață a zidurilor cetății, la măsuțele dichisite cu vaze cu flori.

5. Să deguşti pălincă şi lichior de fructe de pădure direct din Pivniţa lui Teo, veche de 500 de ani. Licorile nu sunt de ici, de colo, ci sunt medaliate la Saloane internaţionale şi târguri de producători de pălincă din România.

În Sighişoara se află şi casa lui Vlad Dracul, tatăl lui Vlad  Ţepeş. Dacă nu vreţi să fiţi speriaţi de un tip într-un sicriu pentru 10 lei, evitaţi-o! Noi ne-am luat ţeapă.